اما علی کاییدی، نماینده پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی میگوید که وضعیت و امکانات پلدختر در مقایسه با سایر شهرهای استان لرستان، خوب است. کاییدی تأکید میکند که پلدختر با وجود جمعیت کم، بیشترین واحدهای آموزشی پس از خرمآباد را که مرکز استان لرستان است، دارد. او همچنین از بیمارستان شهر به عنوان یکی از بیمارستانهای مجهز استان لرستان نام میبرد. کاییدی در گفتوگو با «همشهری» از امکانات و کاستیهای پلدختر میگوید.
- روستاهای «شهدای تنگفنی» و «سراب رجب» از توابع پلدختر 20سال است که با مشکل آبآشامیدنی آلوده به نفت مواجهند. سرانجام شکایتهای اهالی روستا به کجا رسیده است؟
این دو روستا کنار تلمبهخانه نفت واقع شدهاند. سالهاست که از مسیر تنگفنی، برای پالایشگاههای اراک، تبریز و تهران نفتخام یا فراوردههای نفتی پمپاژ میشود. روستای شهدای تنگفنی نیز دقیقا در کنار تلمبهخانه این خطلوله واقع شده است. در سالهای جنگ بهدلیل اینکه رژیم عراق میخواست جریان انتقال نفت را قطع کند، این روستا بسیار بمباران شد و حدود 30نفر از اهالی آن شهید شدند؛ به همین دلیل به این روستا، نام «شهدای تنگفنی» را دادهاند. در هر حال، سالهاست که این خطلوله و تجهیزات تلمبهخانه کنار این روستاست و لولههای این منطقه بر اثر پوسیدگی، نشت کرده است و آب منطقه و چشمهای که مردم از آن آب برمیداشتند، بر اثر نشت تدریجی مواد نفتی آلوده شده است. علاوه بر این، آلودگی صوتی توربینها و آلودگی مواد شیمیایی هم زندگی مردم و احشام منطقه را به خطر انداخته است. دامهای منطقه از همین آب آلوده میخورند و تلف میشوند. فرزندان اهالی این روستا هم با بیماریهای ناشی از آب آلوده مواجهند. حالا با همه این احوال، مردم روستا یک خواسته معقول از وزارت نفت دارند؛ آنان میخواهند که شرکت نفت یا زمینهایشان را بخرد یا اینکه آنان را به جای دیگری منتقل کند.
- اما شرکت نفت میگوید لولههای فرسوده تلمبهخانه را بازسازی کرده و مشکل نشتنفت حل شده است.
بله، مسئولان شرکت نفت بازدیدی هم از این منطقه داشته و دستور دادهاند که تلمبهخانه نو شود، اما نفت به همه جا نفوذ کرده و چشمه آب روستا را هم آلوده کرده است؛ بنابراین با تعویض لولهها هم مشکلی حل نمیشود و تا سالها بعد آثار نشت نفت در روستا باقی خواهد ماند. مردم دیگر نمیخواهند در اینجا با این وضع زندگی کنند و میگویند که شرکت نفت یا جابهجایشان کند یا زمینها را بخرد؛ این خواسته زیادی از شرکت نفت با این همه درآمد نیست.
- به امکانات شهری پلدختر بپردازیم؛ نبود استخر در پلدختر یکی از مشکلات جوانان شهر است. 2هفته پیش، یکی از جوانانی که در رودخانه کشکان شنا میکرد، غرق شد. اگر استخری در شهر وجود داشت، جوانان نمیرفتند در رودخانهها شنا کنند تا این اتفاقات برایشان بیفتد. آیا قرار نیست برای این شهر استخر ساخته شود تا شهروندان مجبور نباشند تن به آبتنی در رودخانه بدهند یا برای شنا در استخر به 50کیلومتر دورتر از پلدختر بروند؟
برای ساخت استخر اقدام شده بود، اما پیمانکار ورشکسته شد و اجرای طرح را به پیمانکار دیگری واگذار کردند، به همین دلیل، ساخت استخر کمی با تاخیر مواجه شده است. البته باید بگویم که امکانات ورزشی در پلدختر و توابع آن به تدریج در حال افزایش است و تاکنون، 2سالن ورزشی چندمنظوره در شهر معمولان و روستای مورانی به بهرهبرداری رسیده است. همچنین باید یادآوری کنم که شهر پلدختر یکی از قطبهای ورزش بوکس است، اما این شهر تا چند وقت پیش هیچ سالن بوکسی نداشت که با پیگیریهای مسئولان، یک سالن بوکس در شهر درست شده است.
- گفته شده است که پلدختر پارکینگ ندارد. فرماندار پلدختر اعلام کرده است که ساخت پارکینگ در پلدختر یک ضرورت است و در روانسازی ترافیک تأثیر زیادی دارد. همینطور است؟
این شهر فضای آزاد بسیار زیادی دارد و بعید میدانم که اصلا به پارکینگ نیازی داشته باشد. پلدختر شهر خیلی بزرگی نیست و مشکل ترافیک نداریم. به جای پارکینگ میشود کارهای خدماتی بسیار مفیدتری برای شهروندان انجام داد.
- وضع پزشکی قانونی چطور است؛ گویا برای چند ماه، شهر اصلا پزشک قانونی نداشته است؟
بله، برای چند ماه و بهطور استثنایی ما در پلدختر پزشک قانونی نداشتیم. ما در پلدختر نیروی تحصیلکرده کم داریم، به همین دلیل یکی از پزشکان با سازمان پزشکی قانونی قرارداد بسته بود تا کارهای این اداره را هم انجام دهد، اما این پزشک برای گذراندن امتحان رزیدنتی استعفا داد و از سوی وزارت بهداشت هم به ما پزشک جدید معرفی نشد. در این فاصله، برای چند ماه پزشک قانونی نداشتیم که موجب سؤال از وزیر بهداشت در مجلس هم شد. اما یک اتفاق مفید این بود که پس از این ماجرا و طرح آن در مجلس، قانونی تصویب شد که حقوق پزشکان قانونی افزایش یافت تا آنان انگیزه بیشتری برای کار در این زمینه داشته باشند. از آن هنگام تاکنون، ما 3پزشک قانونی در پلدختر داریم.
- نبود سیلوی گندم هم یکی از مشکلات کشاورزان است. برنامهای برای ساخت سیلو وجود ندارد؟
سیلوی گندم در پلدختر در دست ساخت به وسیله بخش خصوصی است، البته سیلو بهتنهایی پاسخگو نیست و باید کارخانه آرد هم در کنار سیلو ایجاد شود.
- آب مادیان رود که رودخانه اصلی پلدختر است، این روزها بسیار کم شده و باغداران انجیر پلدختر را نگران کرده است.
ما نامهای به وزیر نیرو نوشته و پیشنهاد کردهایم که روی مادیان رود یک سد زده شود تا مشکل بهطور اساسی حل شود. البته مدیر جهاد کشاورزی استان از منطقه بازدید کرده و بر اساس دبی آب، گفته است که مادیان رود کمبود آب ندارد، اما به هر حال، کشاورزان راضی نیستند. میتوانیم بهطور موقت از رودخانه کشکان به وسط مادیان رود آب بریزیم تا کمآبی ضرری به کشاورزی نزند و در طولانی مدت هم به فکر سد باشیم.
- در سال گذشته بیمارستان 64تختخوابی پلدختر افتتاح شد. این بیمارستان همه امکانات پزشکی لازم را دارد؟
بله، 11آمبولانس، آیسییو، جراح و متخصص بیهوشی، رادیولوژی، متخصص اطفال، زنان و کلیه در این بیمارستان مستقرند. حتی بودجه برای سیتیاسکن هم تصویب شده است.
- انگار از لحاظ امکانات آموزشعالی، پلدختر موقعیت خوبی در استان دارد؟
بله. دانشگاههای پیامنور، آزاد و غیرانتفاعی پیامبراعظم(ص) در شهر فعالند. امسال مرکز آموزش فوریتهای پزشکی هم در پلدختر دانشجو خواهد گرفت. همچنین موافقت اصولی برای ایجاد مرکز آموزشعالی پلدختر با 3رشته کشاورزی، ریاضی و نرمافزار کسب شده است. علاوه بر این، دولت تصویب کرده است که دانشجوی بومی پرستاری نیز در این مجتمع آموزش عالی جذب شود.
- بنا شده بود که پلدختر به راههای اصلی استان نیز متصل شود. آیا این تصمیم عملیاتی شده است؟
تصمیم بر این شده است که پلدختر به آزادراه خرمآباد متصل و جاده قدیم خرمآباد- پلدختر 4بانده شود که قسمتی از این کار هم انجام شده است. همچنین بناست که خط راهآهن درود- خرمآباد- پلدختر- اندیمشک هم ساخته شود. اگر این برنامهها اجرایی شود، پیشرفتهای زیادی برای شهر پلدختر اتفاق خواهد افتاد.